Teletekst weerbericht

De internet shop Pro Idee http://www.proidee.nl/shop verkoopt voor ca 100 Euro een hulpmiddel om van je laptop een TV te maken. Het ding bestaat uit een antenne van ca 10 cm lengte waarvan de voet een magneetje heeft waarmee je hem op het dek of dak kan plakken. De antenne is via een kabeltje verbonden met een USB-stick vormige behuizing waarin de electronica is gemonteerd en die uiteraard in de USB poort past. Wij kijken op vakantie meestel geen TV, maar teletekst is handig voor de meerdaagse weersvoorspelling, vooral die op teletekst pagina 502 van Piet Paulusma, voor Friesland en de Wadden.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Webmaster schreef:

  Re: Teletekst weerbericht
  Author: Marion en Robert van Opstal (52) Thu 16 August 2007 06:17:19
  Digitene van KPN doet het goed in alle havens die ik bezocht heb, van NH tot en met Friesland. Thuis is het knudde door alle geobouwen om ons heen. Mijn laptop heeft een video ingang. alternatieven zijn:
  # Een kaart
  # Een DVD player autoset met video ingang
  # Etc.

  Re: Teletekst weerbericht
  Author: Ben en Gerda Geutskens (17) Wed 15 August 2007 17:20:35
  Een digitenne is toch voor een TV en niet voor een laptop, of werkt die ook op een laptop?

 2. Gerard J. van Kooten schreef:

  Ik heb zo’n USB ontvanger besteld,
  maar bij het scannen krijg ik geen
  enkel station. Heeft de schrijver van
  het bericht “teletekst weerbericht”
  betere ervaringen.

 3. Ben en Gerda schreef:

  Hallo Gerard,
  Je moet ervan uitgaan dat je de USB stick op je schip gaat gebruiken. Wil je de antenne thuis uitproberen dan kan het zijn dat er geen zenders gevonden worden. Ook binnen een stalen schip werkt de antenne soms niet. De oplossing is de antenne buiten te plaatsen en je zult zien dat er meerdere zenders gevonden zullen worden.
  Groeten van Gerda

 4. Frank en Jacqueline schreef:

  Hallo allen,

  Zelf hebben wij ook zoiets aangeschaft, maar dan wel voor 40 euro incl. bij de Makro. Het is een Arcsoft TotalMedia 3 inclusief software en een externe antenne. Thuis even uitgeprobeerd en wij ontvangen nederland 1, 2 en 3 alsmede TV-Gelderland. Ik ga er dus vanuit dat wij in Friesland ook TV-Friesland kunnen ontvangen. Komende zomer gaan wij de handel verder uittesten en als er nieuwe bevindingen zijn; zullen wij deze melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video, document, spreadsheet. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.