Kenmerken

Kenmerken en eigenschappen zoals door de Baarda werf geadverteerd.

Baarda Jachtbouw in ‘s-Graveland heeft in de periode dat de Zeegrundel werd gebouwd, een breed scala aan folders en advertenties het licht doen zien. Door middel van dit promotiemateriaal werd de potentiële koper gewezen op de diverse afmetingen waarin de Zeegrundel kon worden geleverd alsmede de opties van enerzijds een geheel vaarklaar schip en anderzijds de mogelijkheid het casco zelf in te timmeren. Ook kon een luxe uitvoering worden geleverd in blank mahonie en met roestvrij stalen verstaging.

Het oorspronkelijke ontwerp was, zoals hierboven vermeld, van de bekende scheepsontwerper P.A. Sipman en in de jaren’60 van de vorige eeuw werden de Zeegrundels door Baarda naar dit ontwerp gebouwd. Later heeft Baarda Jachtbouw, zoals eerder beschreven, zelf diverse wijzigingen in de maatvoering en de constructie aangebracht.

De Baarda zeegrundel werd aangeprezen als een goede zeiler en een aantrekkelijke familieboot, mede door de ruime kajuit en de forse kuip
Door de geringe diepgang werden deze schepen geschikt geacht voor alle rivieren, meren, het Delta gebied en het IJsselmeer.
Voor betere isolerende en vochtwerende eigenschappen werd de scheepshuid van binnen van een laag nylon Fibertex vezels voorzien, die langs elektrostatisch weg in epoxyhars zijn gespoten

Voor verwijzing naar brochures en advertenties zie Commerciele activiteiten/ Advertenties / Brochures.

Kenmerken en eigenschappen door deskundigen gepubliceerd en gerapporteerd zie de subpagina’s