Lier plaatsen fokkeschoten

Beste allemaal,

ik heb een setje lieren op het oog en vraag mij af hoe deze (en waar) gemonteerd zijn bij anderen. Graag hoor ik van jullie en indien mogelijk een paar fotootjes tenzij de boot al helemaal winterklaar ingepakt is natuurlijk.

Gr, Victor

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Akke schreef:

  Zie foto’s., blokje voor schootdoorvoer naar liertje met kikker erachter

  1

 2. Akke schreef:

  foto van achter

 3. Akke schreef:

  Wel even uitzoeken waar ze te plaatsen voor een goede schoothoek. Succes!

 4. Johan schreef:

  Wij hebben een houder laten maken naar een ontwerp dat we zelf hebben gemaakt. Zie ook de fotos. We hebben een Antal W7 lier geplaatst, deze is groot genoeg voor de fok voor de Baarda. Let op dat de lierdraaier ook rond kan draaien! De houder is met een Beko Kontruktionskleber en bouten M6 aan het schip bevestigd, die komt er nooit meer af. Pas wel op dat dit dan een breed punt van de boot wordt en bij sluismuren dan als eerste kontakt maakt.

 5. Johan schreef:

  En nog een foto.

  • Victor & Yvonne schreef:

   Dank voor de foto’s Johan. Wij hebben naast de kuip nog een gangboord lopen, dus geen “last” dat deze zou uitsteken buitenboord.

   Gr, Victor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

Maximale bestandsgrootte van upload: 5 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, video, document, spreadsheet. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.