Rien Korstanje

Vandaag ontvingen wij het droeve bericht dat Rien Korstanje op 19 november 2011 is overleden; de crematie zal op vrijdag 25 november in Middelburg plaatsvinden.

We hebben Rien leren kennen als een gedreven schipper; zijn zeegrundel “Tobber” was zijn grote passie. ’s Zomers zeilde hij door heel West Europa; toen Liesbeth nog werkte deels alleen, later samen met haar.
’s winters werd de boot weer helemaal in nieuw staat gebracht.
Rien was de man van de lange afstanden. Op zijn reizen zette hij eerst koffie en ontbeet tijdens het varen, om zo min mogelijk tijd te verliezen.
Rien is met zijn boot in België, Duitsland en Frankrijk geweest en in 2008 was hij samen met Liesbeth met de Tobber in Denemarken.

Het was steeds weer gezellig om Rien en Liesbeth op diverse bijeenkomsten en wedstrijden te ontmoeten, op hun prachtig onderhouden Tobber.
De eerste keer was in september 2006 in Oud-Loosdrecht, waar ze naar aanleiding van de lezing van Henk Barneveld een bord op hun schip hadden geplaatst, waarop te lezen was dat een zeegrundel toch echt een scherp jacht was.

In augustus 2008 wonnen Rien en Liesbeth (net terug uit Denemarken) de eerste prijs in hun klasse bij de wedstrijden voor rond- en platbodemjachten in Oudega.

Aan Rien is, veel te vroeg, een kundig schipper en een gezellige kerel verloren gegaan.
We wensen Liesbeth, familie en vrienden veel sterkte toe.

Ben Geutskens.

Note: Wil je deze mooie kaart goed bekijken (een kopie blijft beperkt), klik dan op de foto! Heb je moeite met de tekst (een kopie blijft beperkt), dan kun je die lezen door HIER te klikken

 

Dus toch een scherp jacht! September 2006, Oud-Loosdracht

 

Rien en Liesbeth Korstanje winnen de eerste prijs op de wedstrijden voor rond- en platbodemjachten, Oudega augustus 2008.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video, document, spreadsheet. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.