Mijn baardagrundel comferta

Beste leden,

Ik zal me eigen even voorstellen. Mij naam is Bas Suchan ik ben 20 jaar oud. Mij ouders hebben 22 jaar geleden onze mooie baardagrundel gekocht. Wij hebben met ze alle er heel veel plezier van gehad. De gekste dingen mee gemaakt de leukste dingen mee gemaakt maar ook de mindere leuken dingen mee gemaakt. Ik zelf ben op de boot opgegroeid en vondt het altijd al geweldig om te varen. Met ons bootje zijn we ook heel Nederland rond gevaren en op de leukste plekken gekomen die je normaal nooit ziet. Mij vader was internationale chauffeur waardoor hij er jammer genoeg niet vaak bij kon zijn. Mijn moeder, ik en me broers vaarden dan samen met mij oom overal naar toe. En als mij vader in de buurt was kwam hij altijd even langs met de vrachtwagen. Maar na  15 jaar tijd met de boot op vakantie gaan vonden me ouders het varen niet zo heel leuk meer. Toen heeft de boot nog een tijdje te koop gestaan maar we konden het allemaal niet over ons hart verkrijgen om onze trorts te verkopen. Toen zijn we heel soms alleen nog maar in de weekende weg geweest. Maar dat vonden me ouders ook niet meer leuk. Ik was die tijd 16 jaar en begon de boot al een klein beetje in me eentje te onderhouden omdat ik het zonden vondt om hem te laten verslechten in de haven en er niet meer naar om te kijken. Maar toen kwam het moment dat ik me vader tegen mij zij je mag wel alleen met de boot weg maar dan vaar ik met je mee leggen en we samen de boot aan. Dat was voor mij natuurlijk een droom die uitkwam. Een jaar later gaf me vader de boot sleutels deventief ik kwam om van blijdschap. Nu vaar ik zelf al 3 jaar met de boot en doe er ook alles zelf aan. In 3 jaar tijd is de boot al behoorlijk op geknapt en een hoop veranderd. Maar we zijn natuurlijk nog niet klaar met de boot want…. koop een boot en werk je dood. Dit jaar ga ik zelf voor de eerste keer op vakantie met de boot en ik kan niet wachten om weer van de mooie momenten te gaan genieten.

Nu heb ik zelf ook nog een vraagje, want ik heb totaal geen informatie van de gescheindis van de boot. Waar wij de boot van hadden gekocht dacht dat het een Beenhaker was. Wie zou mij kunnen helpen met wat geschiedenis van mij scheepje? En wie heeft het zelfde scheepje als mij? Wij zijn er nog nooit eentje te gekomen en benieuwd hoe de andere eruit zien!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

Maximale bestandsgrootte van upload: 5 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, video, document, spreadsheet. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.