Zeegrundel, Spoednie

Tijdens onze vakantie hebben wij in de haven van Oudeschild een bijzondere ligplaats voor een zeegrundel gezien. Zie de foto (komt later).
Het betreft een eigenaar die op Texel woont en die is de avond erna bij ons aan boord geweest voor een praatje.

Door een ongelukkig voorval met een passant die de haven uitging waarvoor hij moest uitwijken en daardoor een ballenlijn in de schroef kreeg en zo de kant opdreef. Doordat het afgaand water was bleef hij vastzitten op die wel heel vervelende plek.
Midden in de nacht is hij met hoog water weer vrij gekomen. Waarschijnlijk zonder veel schade aan de boot. Hij ging op de dag dat wij weer vertrokken de kant op voor inspectie.

De eigenaar is Marinus Hoonderd. Hij heeft de boot in 1997 in de jachthaven Wolfrat gekocht van een beeldhouwer. De naam van de boot is Spoednie.

Ik heb hem overigens verblijd met een gratis Baarda vaantje voor het ongelukkig voorval. Hij was er blij mee.

met de vriendelijke groeten
Joop Groot
Dit is de Spoednie zoals wij hem aantroffenDit is de Spoednie zoals wij hem aantroffen

Ledenadministratie

Dit is een account om alle gebruikers te kunnen onderhouden als ledenadministratie. Ben Geutskens heeft hier het beheer over en kan op velerlei wijze voor assistentie aan de leden zorgen en indien zij er niet uitkomen, andere leden inschakelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

Maximale bestandsgrootte van upload: 5 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, video, document, spreadsheet. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.