Manoeuvreren

Beste mensen, wij hebben een 7,50 meter motorboot. Wij zijn nog onervaren, maar wat mij opvalt is dat de boot bij stationair toerental (1000omw/min) de boot al 8 km per uur loopt , dat maakt manoeuvreren lastig. Ook heb ik veel omwentelingen van het stuurrad nodig om te draaien. Wie heeft er ervaring mee en misschien een oplossing?

Ledenadministratie

Dit is een account om alle gebruikers te kunnen onderhouden als ledenadministratie. Ben Geutskens heeft hier het beheer over en kan op velerlei wijze voor assistentie aan de leden zorgen en indien zij er niet uitkomen, andere leden inschakelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Ingo Wilcke schreef:

  Bel na dat je mail, te ingewikkeld om zo er over te hebben.
  im.wilcke@hccnet.nl
  MVG
  ingp

 2. Yp schreef:

  Over de snelheid; heb je het stationair toerental al nagekeken? Bij mijn ysm12 is dat bijvoorbeeld 700/min, dat zou al verschil maken.
  Zo niet dan is er een onjuiste combinatie schroef(spoed) gekozen bij de boot (met een te zware motor?)
  Schroef is aan te passen door een specialist of te vervangen door een geschikter exemplaar.
  Als je de types opgeeft kan iemand hier er vast een goede schatting van geven.

  Stuur kan gebrek aan olie zijn, of lucht in leiding, of te kleine overbrenging als het niet hydraulisch is.

  • johnvdhart@gmail.com schreef:

   De boot heb ik zo overgenomen. In de gebruiksaanwijzing van de motor Farymann P30s 26pk staat niets over het stationaire toerental. De maximale snelheid heb ik al bij ongeveer 1800 toeren De gegevens van de schroef weet ik niet. Eind september gaat hij op de kant. De stuurinrichting is hydraulisch, in het weekend wil ik even kijken welke cilinder en welke stuurpomp er op zit en of er lucht inzit. Dan heb je een verende beweging omdat de lucht samen gedrukt kan worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video, document, spreadsheet. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.