Grundel Keteldiep

Hallo beste mensen,

Wij zijn sinds 13 juni lid via Frank en Jacqueline Kars en hebben gelijk al een vraag:  Kent iemand de Baardagrundel (door Gruijs gebouwd met een lagere kajuit opbouw, zoiets als de “Confiance 2”) met oorspronkelijke naam “Keteldiep” . De eerste eigenaar was de fam. Kroes uit Eefde (bij Zutphen), ligplaats Zwartsluis. In de jaren ’75 en ’76 heb  ik mee gevaren op dit schip. Nadat de fam. Kroes dit schip verkocht had aan, ik meen iemand uit Deventer, heeft het schip een aantal jaren in jachthaven “de Molenwaard” te Hasselt gelegen (hier ligt die van ons nu ook) Daarna heb ik het schip nooit weer gezien.

We kijken uit naar een reactie,

Han en Els van der Horst

Zwolle

Han en Els van der Horst

Dit schip is, samen met het zusterschip "de Oostender" als vrijwel identieke boot, in 1970 als casco in 7 maanden afgebouwd door de heren Oostender en Verkerk uit Voorschoten. Ik ben sinds 1988 2e eigenaar van dit schip, nadat ik deze eerder dat jaar te koop had zien liggen in Blokzijl. Ben eerst in 1981 begonnen met een open houten Schouw (veel werk) en daarna heb ik een 7m Baarda gehad (verkocht in '86/87 aan iemand in Genemuiden). Samen (met Els) varen we al weer 18 jaar met veel plezier met dit schip in de weekeinden op oa de Beulakerwiede en in de vakantie op voornamelijk Friese wateren. In de loop der jaren zijn er diverse zaken vernieuwd zoals koelkast, verwarming ingebouwd, toilet vervangen, nieuwe motor in 2006 en in winter 2009/2010 is de kajuit geheel geschilderd, inclusief plaatsing van nieuwe aluminium raamprofielen. Dit had als gevolg dat de binnenkant ook onderhanden genomen moest worden (er zat nog vinyl geplakt rond de ramen) Hiervan staan nu enkele foto's op de site.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Bas van der Werff schreef:

  Beste Han en Els van der Horst,
  Lijkt mijn Grundel Pavane op het schip dat jullie bedoelen? Zie voor foto’s op Marktplaats, zoek grundel Huizen. Ondanks dat ik mijn schip nu te koop heb gezet, ben ik wel benieuwd naar andere, mogelijk dezelfde opbouw. De oorspronkelijke naam was overigens Freya, bouwjaar 1982 dus het zal niet de Keteldiep zijn.
  Met vriendelijke groet, Bas van der Werff

 2. Ewout Kroes schreef:

  Hallo Han en Els,
  De Keteldiep was van mijn oom Gerrit Kroes uit Eefde. Hij heeft het casco zelf afgebouwd. Met de verslechterende gezondheid van zijn vrouw Puk hebben ze de Keteldiep verkocht en hebben ze nog een paar jaar gevaren met een motorsailer tot ook bij mijn oom niet meer kon varen ivm invaliditeit na een paar zware hersenbloedingen. Ik probeer ook al jaren te achterhalen waar het schip terrecht is gekomen omdat ik het schip nog eens zou willen bekijken. Echter kan nergens op het internet ook maar iets vinden. Wel heb ik evenuteel nog een paar oude foto’s van het schip onderzeil op het ijsselmeer en zwartewater van toen ik een jaar of 12 was.

  Groeten Ewout Kroes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

Maximale bestandsgrootte van upload: 5 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, video, document, spreadsheet. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.