Zeilvakantie op de Wadden

Na een uitermate koude zeilvakantie de eerste twee weken van mei, met temperaturen van maar net boven het vriespunt, troffen we begin juli beter weer. We zeilden naar  Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en kwamen twee Baarda Zeegrundels met hun schippers tegen.

De eerste was de “Hendrika”, van Douwe en Aaf Bosker, waar we in de haven van Nes op Ameland tegenaan kwamen te liggen.  Steeds weer mooi om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Op Schiermonnikoog kwam de “Jenever” van Andrea en Günther Bohnenkamp langszij liggen met aan boord Günther met twee opstappers. Later kwamen we hen nog tegen in Birdaard en in Leeuwarden.

Het ontmoeten van schippers van andere Baarda grundels geeft altijd weer een extra dimensie aan een zeilvakantie.

Zij die nog niet op vakantie zijn geweest wensen wij een goede vaart toe.

Ben en Gerda Geutskens


Ben Geutskens in gesprek met Douwe en Aaf Bosker

Links de Tijibodas van Ben en Gerda Geutskens en rechts de Hendrika van Douwe en Aaf Bosker in de haven van Nes, Ameland

Links de Jenever met Günther Bohnenkamp en rechts de Tjibodas.

Links de Tjibodas en rechts de Jenever in de haven van Schiermonnikoog

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ziet er erg gezellig uit zo. Hoop jullie daar ook een keer te ontmoeten. Vooralsnog zitten we meer op het Markermeer, maar wellicht volgend jaar.

    Groet René Gerritsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video, document, spreadsheet. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.