Waar zijn mijn vrienden?

Niet zo lang geleden was op deze site een mogelijkheid om aan te geven waar men zich op een bepaald moment bevond (ik heb het nu niet over de thuishaven die men in zijn/haa profile kan aangeven en gepresenteerd wordt op de pagine “Op het water”).Men kon via SMS of E-mail de actuele GPS-coordinaten van de boot opsturen. Ook kon men door een bootnaam op te sturen opvragen waar een boot zich bevond.
Deze “service” is inmiddeld verwijderd daar er nauwelijks gebruik van werd gemaakt, maar ook om de volgende reden die mogelijk interessant is voor diegene die elkaar gedurende een trip willen opzoeken.

De technologie is inmiddels door de markt opgepakt op een bijna volwassen wijze die de gebruiker vooralsnog alleen de kosten voor dataverkeer met zich mee brengt. Er zijn meer “Service-verleners”, maar ik heb er twee onder de loep genomen:

  • Google maps voor je mobiel. De laatste versie heeft onder de naam “Google maps/Latitude” een geolog applicatie op de markt gebracht waarmee contact kan houden met je “vrienden”. Het voordeel is van deze applicatie is dat je zonder GPS op je mobiel toch een aardige indicatie krijgt waar men zich bevindt. Nadeel (vind ik) dat de route via welk je tot dat punt komt, niet wordt bewaard. De nauwkeurigeheid is 600-1700 meter indien je geen ingebouwde GPS hebt en anders 3 meter. Meer informatie lees Google/Latitude.
  • Trackr is een programma dat wel de route bewaart (mits je dat aangeeft) alleen die kan niet werken zonder GPS. Op de site Trackr kan je meer lezen.

Voor beide services geldt dat men zelf bepaalt of men wel of niet zichtbaar is (je kan het altijd uitzetten) en aan wie. Ik val voor Trackr wat je kunt zien op de in het onderstaande frame, een kopie van een pagina op mijn eigen site.

Ledenadministratie

Dit is een account om alle gebruikers te kunnen onderhouden als ledenadministratie. Ben Geutskens heeft hier het beheer over en kan op velerlei wijze voor assistentie aan de leden zorgen en indien zij er niet uitkomen, andere leden inschakelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video, document, spreadsheet. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.