Overlijden Cornelia Wilhelmina Baarda-van der Pluym

Van Caroline Baarda heb ik het bericht ontvangen, dat haar moeder, Cornelia Wilhelmina Baarda-van der Pluym op 11 september 2011 is overleden. In overleg met Caroline wordt hier de rol van mevrouw Baarda, die altijd wat onderbelicht is gebleven, nader toegelicht. De tekst en de foto’s zijn van Caroline Baarda.

Ben Geutskens

Eerlijk gezegd vind ik wel dat mijn moeder ook vermeld moet worden op de Baarda zeegrundel site. Want eerlijk is eerlijk, ik als jongste dochter kan me niet anders herinneren, dan dat mijn moeder altijd aan het werk was in de zaak. Alle dagen bezig met schilderen en schuren op de boten. Ze deed niet onder voor de andere werknemers, zoals Richard Koster e.d. Ze ging ook altijd mee naar de Hiswa en was eigenlijk altijd meer bezig met de zaak dan met het huishouden en de kinderen. Daarnaast natuurlijk als er potentiële kopers kwamen koffie zetten en deze mensen ontvangen in de huiskamer/kantoor, wat altijd wel heel speciaal was en ook een goede weergave is van het Baarda boten gevoel. Tegenwoordig zou het familie en zakenleven niet meer zo in elkaar overlopen.

 

Veel meer kan ik niet melden over het werken binnen het bedrijf, ik was klein en vond het normaal dat ze altijd met de boten bezig waren en wist eerlijk gezegd niet beter. Moeder met kwasten en zagen aan de gang. Ze heeft tot haar dood (11-09-2011) rond gelopen met “De Spiegel der Zeilvaart” met een artikel over de Baardagrundel in het mandje van haar rollator. Weliswaar officieel gescheiden van mijn vader, maar wel in de dood weer bij elkaar in 1 graf zoals de wens was van beiden en ook na de scheiding altijd nog met 500 meter tussen elkaars woonruimtes steeds samen.

 

Caroline Baarda

Mevrouw Baarda met Caroline op de Hiswa

Mevrouw Baarda aan het zeilen

Mevrouw Baarda op de “Zuidwester”

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

Maximale bestandsgrootte van upload: 5 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, video, document, spreadsheet. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.