Oplichter actief aankoop boot

Via de VSRP werd ik via mail op onderstaande gewezen en het leek mij verstandig zo veel mogelijk te delen:

Beste leden,
Via deze mail willen wij u als bestuur erop wijzen dat er een oplichter actief is. Het betreft oplichting bij verkoop van een boot. Daarbij doet hij zich voor als een potentiële koper uit Frankrijk. Hij toont interesse, vraagt om foto’s en gaat daarna snel over tot de koop. Vervolgens geeft hij aan dat er eerst een invoerbelasting betaald moet worden, en om dat te onderbouwen stuurt hij een kopie van zijn paspoort. De door de verkoper te betalen invoerbelasting à €395,- wordt achteraf bij de aankoopsom opgeteld, zo geeft hij aan. Mogelijk dat het bedrag dat hij als invoerbelasting rekent telkens anders is. Nadat de invoerbelasting betaald is krijg je te horen dat het totale bedrag wordt overgemaakt naar je rekening maar dat gebeurt niet.
Het verhaal van de oplichter klinkt plausibel maar trap er niet in en betaal op voorhand niets. Bent u bezig met de verkoop van uw boot? Maak in dat geval gebruik van een modelovereenkomst die op verschillende verkoopsites voor boten te vinden zijn. Wordt u om een kopie van uw ID gevraagd maak dan gebruik van de KopieID App (Apple en Android).
Binnen de vereniging zijn er inmiddels 2 leden die ermee te maken hebben. Erg vervelend natuurlijk.
De man opereert als Laurent H.
U bent gewaarschuwd.

 

Wees dus eXtra alert bij een koper uit het buitenland!

Nogmaals dank voor de berichtgeving van de VSRP.

M.vr.gr.

Victor

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video, document, spreadsheet. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.