ALMELOSE HAVENDAGEN 2015 GAAN NIET DOOR

Met pijn in het hart heeft de organisatie deze week moeten besluiten het evenement voor 2015 niet door te laten gaan. Tijden veranderen en doordat onder andere havengelden tegenwoordig gezien worden als belastingmaatregel, moeten de deelnemende schippers sinds dit jaar tijdens het evenement liggeld betalen. De schippers, zeker die van het varend erfgoed, hanteren echter het principe dat zij geen liggeld betalen bij evenementen die zij door hun komst opluisteren. Zelf kan de organisatie de verplichte liggelden helaas ook niet opbrengen. Dat betekent dat er geen tjalken, bakdekkruisers, skutsjes en slepers naar Almelo komen. Havendagen zonder schepen zijn echter geen havendagen. Daarom heeft de organisatie besloten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan.

Evenement gaat verder als “Almeleau”

De Almelose Havendagen hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijk zomers evenement, dat Almelo als ‘waterstad’ op de kaart zet. Inmiddels kent het evenement zoveel verschillende onderdelen en activiteiten, dat de naam Almelose Havendagen de lading niet meer dekt. Bovendien staan er nog vele nieuwe toevoegingen op stapel. Daarom is besloten om de naam te veranderen in ‘Almeleau’. Dus de link met water blijft behouden, maar het evenement wordt nog veelzijdiger.

Tijd voor vernieuwing

Het vooruitzicht is goed. Inmiddels zijn met de Gemeente Almelo gesprekken gevoerd om voor onder andere deze liggelden tot een structurele oplossing te komen. De organisatie heeft door de gesprekken het vertrouwen in de toekomst herwonnen zodat de edities vanaf 2016 gewoon door lijken te kunnen gaan. Er lijkt een stevig fundament te worden gecreëerd voor het nieuwe evenement ‘Almeleau’. Binnenkort meer op www.almeleau.nl en via twitter @Almeleau.

Ledenadministratie

Dit is een account om alle gebruikers te kunnen onderhouden als ledenadministratie. Ben Geutskens heeft hier het beheer over en kan op velerlei wijze voor assistentie aan de leden zorgen en indien zij er niet uitkomen, andere leden inschakelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

Maximale bestandsgrootte van upload: 5 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, video, document, spreadsheet. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.