Vorderingen bouw Baarda grundel in Vroomshoop

Op zondag 27 september zijn Gerda en ik weer eens naar de vorderingen van de nieuwbouw wezen kijken bij Haije en Hilly Nicolay in Vroomshoop. De vorderingen zijn ronduit indrukwekkend. De romp zit in de verf, de ramen zitten er in en de motor, de schroefas en de schroef zijn geplaatst. Haije heeft twee dieselolietanks van RVS geplaatst en de drinkwatertank is gereed en kan gemonteerd worden. In de kajuit tekenen zich de contouren van aanrecht, toilet en kasten af in de vorm van een stalen geraamte. Ook is er al een vuilwatertank aangebracht. Haije is als bezoeker naar Gouda geweest en heeft erg veel aan de adviezen van de daar aanwezige Baarda schippers gehad.
Inmiddels zijn ook de zwaarden en het roer klaar. Haije is niet alleen gehaaid met staal, maar ook met hout, want zwaarden en roer zien er fantastisch uit. De luiken zijn van watervast multiplex gemaakt met daarop eiken plankjes gelijmd, waarbij de tussenruimten worden opgevuld met zwart Sikaflex. Een uitdaging daarbij is hoe je het eikenhout dik in de lak (Epifanes hardhoutolie) zet zonder de Sikaflex mee te lakken. Tips en adviezen worden op prijs gesteld in deze.
De volgende stap is de elektrische bedrading aanbrengen, met name van de accu naar de motor en dan wordt deze schoonheid voorzichtig tewater gelaten voor de proefvaart. Wanneer die succesvol verloopt gaat de boot weer op het droge om haar in te timmeren.
Het is altijd weer mooi om van de gastrvrijheid van Haije en Hilly te genieten en te zien je wat je met motivatie, doorzettingsvermogen en vakmanschap kunt bereiken.

Ben en Gerda Geutskens

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video, document, spreadsheet. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.